Svet 0

04.04.2024.

9:08

Dobili su jasnu poruku: "Zažalićete"

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei upozorio je u četvrtak Izrael da će zažaliti zbog smrtonosnog napada na iranski konzulat u Damasku u ponedeljak.

Izvor: Klix.ba

Dobili su jasnu poruku: "Zažalićete"
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Podeli:

"Uz Božiju pomoć, cionisti će zažaliti zbog zločina agresije na iranski konzulat u Damasku", rekao je Hamnei u ranoj jutarnjoj objavi na Ks na hebrejskom.

Iran je obećao da će uzvratiti nakon što je optužio Izrael za bombardovanje njegove ambasade u glavnom gradu Sirije, u smrtonosnoj eskalaciji regionalnih tenzija zbog rata u Gazi, koji je ponovo podstakao rizik od šireg sukoba na Bliskom istoku.

U vazdušnom napadu uništena je zgrada konzulata u glavnom gradu Sirije, ubivši najmanje sedam zvaničnika, uključujući Mohameda Rezu Zahedija, najvišeg komandanta iranske elitne Revolucionarne garde (IRGC) i višeg komandanta Mohameda Hadija Hadži Rahimija, saopštilo je iransko ministarstvo spoljnih poslova.

Izraelska vojska je rekla za CNN da ne komentariše strane izveštaje. Međutim, vojni portparol rekao je da Izrael veruje da je meta pogođena „vojna zgrada Kuds snaga“, jedinice IRGC odgovorne za strane operacije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: