Svet 0

03.04.2024.

19:40

Stoltenberg: Ne ponestaje Ukrajincima hrabrosti, već municije

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da Ukrajini ne ponestaje hrabrosti, već municije.

Izvor: Tanjug

Stoltenberg: Ne ponestaje Ukrajincima hrabrosti, već municije
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Podeli:

"Ukrajincima ne ponestaje hrabrosti, već im ponestaje municije. Na današnjem sastanku razgovarali smo o tome kako da našu podršku postavimo na čvršću i trajniju osnovu za budućnost. Svi saveznici smatraju da je neophodno da se podrži Ukrajina u ovom kritičnom trenutku", izjavio je Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu nakon sastanka ministara inostranih poslova NATO-a.

On je istakao da se Ukrajina sada može osloniti na podršku NATO-a, "i to na duge staze“, saopštio je NATO.

Ministri spoljnih poslova zemalja članica Severnoatlantske alijanse takođe su razgovarali o bezbednosnim izazovima u južnom susedstvu Alijanse, uključujući trajnu pretnju od terorizma, naveo je Stoltenberg.

On je dodao da je na sastanku bilo reči i o izveštaju Grupe eksperata koju je imenovao prošlog oktobra da razmotri pristup NATO-a južnim susedima, napominjući da će lideri razmotriti konkretne predloge na samitu Alijanse u Vašingtonu.

Ministri spoljnih poslova zemalja NATO-a započeli su danas u Briselu dvodnevne sastanke povodom obeležavanja 75. godišnjice NATO-a i pripreme za samit u Vašingtonu u julu.

Ovo je ujedno bio i prvi sastanak ministara spoljnih poslova NATO-a od kada se Švedska priključila Severnoatlantskom savezu početkom marta ove godine.

U Briselu će sutra biti održan sastanak Saveta NATO–Ukrajina na nivou ministara spoljnih poslova, na kojem će učestvovati ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: