Svet 0

01.04.2024.

23:06

Horor u Šifi: Pronađena tela osoba koje su zakopane žive i vezanih ruku

Hamas je danas saopštio da su u bolnici Šifa, najvećem zdravstvenom kompleksu u Pojasu Gaze, koji je bio na udaru izraelskih snaga 14 dana, pronađena tela ljudi vezanih ruku i živih zakopanih, javlja Anadolija.

Izvor: Tanjug

Horor u Šifi: Pronađena tela osoba koje su zakopane žive i vezanih ruku
Shutterstock/Anas-Mohammed

Podeli:

Iz palestinskog militantnog pokreta ističe se da je posle napada na Šifu, bolnica postala potpuno neupotrebljiva.

Izraelska vojska objavila je danas da se povukla iz Šife. Navedeno je da je u bolnici Šifa i njenoj okolini došlo do velikog razaranja, i da su zgrade uništene, zapaljene, civili u okolnim kućama streljani i izvršene "užasne egzekucije".

Pronađena su "tela osoba koje su zakopane žive, vezanih ruku, čiji su leševi trunuli i koji su bili zgnječeni pod gusenicama tenkova".

"Ovi užasni zločini pokazuju da Izrael nastavlja da vodi svoje najgnusnije genocidne ratove protiv civila i civilnih struktura u Gazi, uz punu i neograničenu podršku američke administracije", saopštava Hamas.

Ističe se da razmere razaranja i masakri ne znače pobedu nad palestinskim narodom, i navodi da je Izrael prisilio palestinski narod na iseljavanje.

Hamas je pozvao međunarodna pravosudna tela, posebno Međunarodni sud pravde, da "pokrenu stvarne postupke za istragu zločina počinjenih u bolnici Šifa i njenoj okolini i svih zločina počinjenih za šest meseci".

Anadolija navodi da je tokom dvonedeljnih napada izraelska vojska ubila više od 200 Palestinaca, a pritvorila više od 900.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: