Region 2

27.10.2024.

13:28

Opsadno stanje zbog ubice; Vojska dobila naređenje: Ulaze u sve kuće VIDEO

Načelnik Generalštaba brigadni general Zoran Lazarević tokom posete selu Sokolac u Bijelom Polju kazao je da su pripadnici Vojske i policije uključili sve kapacitete i tehnike kojima raspolažu kako bi locirali osumnjičenog za dvostruko ubistvo u tom mestu.

Izvor: RTCG

Opsadno stanje zbog ubice; Vojska dobila naređenje: Ulaze u sve kuće VIDEO
EPA/PHILIPP GUELLAND

Podeli:

"Vojska je od juče na terenu, danas u nešto većem broju, u meri koliko su to iz štaba procenili da u ovom trenutku može dati rezultat, kakav takav. Vidite da je teren toliko veliki da je u pitanju pojedinac čije je ponašanje i kretanje teško pretpostaviti. Mogli ste se uveriti da su i Vojska i policija uključili sve raspoložive kapacitete, različite tehnike sa kojim se raspolaže i za koje se procenilo da na ovoliko velikom području on je mogao krenuti u svakom pravcu..

Uključili smo sve ne bismo li došli do tog prvog rezultata, prvog znaka da bi se moglo pratiti njegov trag, njegovo postupanje, kako bi ga lišili slobode", kazao je Lazarević.

Istakao je da će tim Vojske i policije koristiti opremu za dnevno i noćno posmatranje.

"Prave se te pretpostavke koju treba uključiti, nadamo se da će dati rezultat... U pitanju je pojedinac čije postupanje nije lako pretpostaviti, očigledno da je dugo vremena bio u ovom prostoru, da je vičan da preživi u različitim uslovima, nadam se da će pretpostavke dati rezultat", rekao je general Lazarević.

Kako je kazao, ono na šta bi posebno ukazao jeste da svaki građanin koji živi na ovom području ima izuzetno važnu ulogu.

"Da sve što može biti bilo kakav znak o njemu, ne sudeći mnogo da li je tačan ili nije, da javi svom Centru bezbednosti BP ili bilo kome, da nam pomogne, da što pre nađemo tu osobu i zaštitimo živote građana. Bili smo danas u situaciji da izrazimo saučešća porodici Madžgalj, i to nam je dovoljna opomena koliko bi trebali da poboljšamo komunikaciju i da javljamo sve što je sumnjivo", rekao je Lazarević.

Osumnjičeni ima oružje kod sebe?

Na pitanje da li ima podatak da je osumnjičeni za ubistvo naoružan i da ima municiju kod sebe, Lazarević kaže da sve te informacije su pretpostavka, te da ne može govoriti o njihovoj tačnosti.

"Ne može se govoriti koliko on ima municije, prosto ga niko nije video, i sad je sve na bazi pretpostavke, dovoljno da budemo oprezni svi. Potrudićemo se da zajedno sa policijom doprinesemo da zaštitimo sve građane, strah kod ljudi je osnovan nažalost, i sad sam sa komandantom jedinice Vojske koja je na ovoj teritoriji dogovorio da će večeras u svim kućama u ovom području noćiti naši vojnici i biti tu da zaštite građane", rekao je Lazarević.

Ističe da je mnogo napuštenih kuća te da ima mnogo mesta gde se može sakriti i "udariti".

Predsednik Opštine Petar Smolović sa saradnicima, posetio je logistički štab policije i vojske Crne Gore u Tomaševu, koji traga za odbeglim osumnjičenim za dvostruko ubistvo.

U ime Opštine ponudio je svu logistiku u vidu sještaja, ishrane i goriva pripadnicima državnih organa koji štab procieni za potrebnu.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: