Region 11

25.10.2024.

19:28

Bukti "rat" između Mađarske i Hrvatske: Jedna izjava zapalila iskru

Mađarsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je hrvatskog ambasadora u toj zemlji da izrazi nezadovoljstvo "nedavnim izjavama ministra odbrane Republike Hrvatske".

Izvor: Index.hr

Bukti "rat" između Mađarske i Hrvatske: Jedna izjava zapalila iskru
EPA-EFE/Zoltan Balogh HUNGARY OUT

Podeli:

"Neočekivano je da se hrvatski ministar odbrane, čini se, upustio u novi 'sport' - vređanje Mađara", rekao je mađarski ministar Peter Sijarto i dodao da je Mađarska ignorisala prvi komentar Ivana Anušića, ali da ga ostali neće ignorisati, prenosi Večernji list.

Ministar spoljnih poslova Sijarto pozvao je hrvatsku vladu da ne meša Mađarsku u svoje unutrašnje političke sporove, misleći na stalne tenzije između hrvatske vlade i predsednika Zorana Milanovića oko vojne podrške Ukrajini.

Ministar odbrane Anušić objasnio je poslanicima zašto, prema njegovim rečima, Mađarska ne učestvuje u operaciji podrške Ukrajini (NSATU).

"Dolazim sa istoka Hrvatske, sa znanjem i iskustvom kako Mađarska vodi politiku u našoj Baranji, a prema Osječko-baranjskoj županiji. Vodi se politika u kojoj se dovodi u pitanje teritorijalni integritet Hrvatske. Zato Mađarska ne učestvuje u ovoj operaciji, zato ne podržava NATO i EU, zbog svoje velikomađarske politike", rekao je Anušić.

Pročitajte još: 

 

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: