Region 0

25.10.2024.

11:06

Fon der Lajen se sastala s članovima Predsedništva BiH

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, koja boravi u dvodnevnoj poseti Bosni i Hercegovini, sastala se jutros sa članovima Predsedništva BiH.

Izvor: Tanjug

Fon der Lajen se sastala s članovima Predsedništva BiH
Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Podeli:

Nakon razgovora sa Denisom Bećirovićem, Željkom Cvijanović i Željkom Komšićem u Predsedništvu BiH, predsednica Evropske komisije će imati sastanak sa predsedavajućom Veća ministara BiH Borjanom Krišto, prenosi Klix.ba.

Posle posete BiH, Ursula fon der Lajen danas stiže u Beograd.

Uoči balkanske turneje iz Brisela je najavljeno da će ovo biti prilika da se razgovara o napretku partnera sa Zapadnog Balkana na putu ka EU, kao i o Planu rasta EU od šest milijardi evra.

Prema programu posete, Vučić i Fon der Lajen danas u 13 časova će posetiti HTEC grupu i prisustvovati predstavljanju projekata finansiranih kroz IPA projekte i EBRD, saopšteno je iz Predsedništva.

Uoči dolaska predsednice EK, Vučić je rekao da Fon der Lajen dolazi sa novim paketom, sa novim idejama i sa novim stvarima i da joj je zahvalan zbog toga što je kad god je boravila u Srbiju išla i po unutrašnjosti i pokazala da je to značajno. Fon der Lajen je 18. jula ponovo izabrana za predsednicu Evropske komisije, kada je najavila da će proširenje EU biti među ključnim prioritetima njenog mandata.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: