Region 0

24.10.2024.

16:41

Identifikovan maloletnik koji je pucao na učenika ispred škole

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu Mersiha Novalić izjavila je danas da je policija identifikovala maloletnika koji je pucao na učenika koji pohađa Srednju školu metalskih zanimanja.

Izvor: Tanjug

Identifikovan maloletnik koji je pucao na učenika ispred škole
Shutterstock/BreizhAtao

Podeli:

Ona je novinarima rekla da se maloletnik koji je pucao nalazi na kriminalističkoj obradi i da se tereti za izazivanje opšte opasnosti.

Policija je takođe pronašla oružje za koje sumnja da je korišćeno za izvršenje tog krivičnog dela. Na upit o merama prevencije vršnjačkog nasilja, Novalić je kazala da je ministarstvo jedna od karika u lancu koja se bavi prevencijom. Prema njenim rečima, prošle godine održano je više od 500 radionica za učenike osnovnih i srednjih škola, ali da je potrebno da se i ostale institucije uključe.

"Možemo da govorimo i o fenomenu koji je kuluminirao o dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama. Devet osoba je lišeno slobode, a osam je maloletno. Svi su učenici srednjih škola sa područja Sarajeva", navela je.

Takođe je istakala da činjenica da je devet osoba privedeno i da je za šest određena mera smeštaja za maloletnike ipak ne sprečava da i danas stižu dojave o postavljenim bombama u školama.

Ispred zgrade u kojoj su Srednja škola metalskih zanimanja i Srednja mašinska tehnička škola jutros je došlo pucnjave u kojoj je ranjen jedan učenik.

Direktorka Srednje škole metalskih zanimanja Irma Behulović rekla da je učenik koji je ranjen pohađao tu školu, da je u stabilnom stanju i da nije u životnoj opasnosti.

Ona je rekla kako su kamere snimile ranjavanje učenika i da je snimke preuzela policija.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pakt potpisan; "Ovo je bez presedana"

Nemački avioni sposobni za praćenje ruskih podmornica počeće sa operacijama uz obalu Škotske već sledeće godine, u okviru odbrambenog sporazuma koji će biti potpisan između Londona i Berlina.

8:30

23.10.2024.

1 d

Podeli: