Region 0

24.10.2024.

13:01

Velika akcija regionalne policije: Uhapšeno 16 lica; Sumnja se da su prokrijumčarili najmanje 159 migranata

Policije Hrvatske i Bosne i Hercegovine uhapsile su 16 osumnjičenih za krijumčarenje migranata, a koji se terete i da su članovi mreže odgovorne za krijumčarenje najmanje 159 migranata pod okolnostima opasnim po život, saopštio je danas Evropol.

Izvor: Tanjug

Velika akcija regionalne policije: Uhapšeno 16 lica; Sumnja se da su prokrijumčarili najmanje 159 migranata
Shutterstock/ANDRANIK HAKOBYAN

Podeli:

Smatra se da su osumnjičeni odgovorni za najmanje 12 incidenata u kojima je najmanje 159 migranata prokrijumčareno iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku preko reke Save.

"Koristeći pretrpane čamce, osumnjičeni su svojevoljno ugrožavali živote i bezbednost migranata. Nakon prelaska reke, migranti su tajno prevoženi raznim vrstama vozila. Skrivajući ih u putničkim automobilima ili tovarnim prostorima transportnih vozila, kriminalci su migrante prevozili prema Sloveniji, Italiji, Nemačkoj i drugim zemljama EU", naveo je Evropol.

Procenjuje se da su kriminalci ovim aktivnostima zaradili najmanje 80.000 evra.

Tokom akcije u Hrvatskoj, uhapšeno je 11 osoba a oduzeti su jedan gasni pištolj, bankovne kartice, 38 mobilnih telefona, pet tablet računara, reflektujući prsluk sa natpisom "policija" i elektronski uređaj za naplatu putarine za upotrebu na autoputevima.

U Bosni i Hercegovini je uhapšeno pet osoba, i oduzeto je 1.500 evra u gotovini.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: