Region 0

24.10.2024.

7:57

Ursula na turneji; Danas u Skoplju i Sarajevu

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, u okviru četvorodnevne turneje kroz šest zemalja Zapadnog Balkana, boraviće danas u Skoplju i Sarajevu.

Izvor: Tanjug

Ursula na turneji; Danas u Skoplju i Sarajevu
Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Podeli:

Prema najavama, tokom posete Severnoj Makedoniji Fon der Lajen će imati susrete sa predsednicom Gordanom Siljanovskom Davkovom i premijerom Hristijanom Mickoskim, prenose makedonski mediji.

Fon der Lajen će u Skoplje doputovati iz Tirane, gde će se jutros sastati sa predsednikom Albanije Bajramom Begajem.

Svoju balkansku turneju predsednica EK je započela u Tirani, gde je juče imala sastanak sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Nakon posete Skoplju, ona će danas započeti i dvodnevnu posetu Bosni i Hercegovini, tokom koje će posetiti područja pogođena poplavama početkom oktobra.

Po dolasku u Sarajevo, gde će je na aerodromu dočekati ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković, ona će u popodnevnim satima posetiti Donju Jablanicu kako bi izrazila solidarnost sa zajednicama pogodjenim nedavnim katastrofalnim poplavama i klizištima, prenosi Klix.ba.

U petak ujutro će boraviti u Sarajevu, gde će se sastati sa članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine, kao i predsedavajućom Veća ministara Borjanom Krišto.

Kasnije u petak doputovaće u Beograd, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Milošem Vučevićem.

Fon der Lajen će u subotu boraviti u Prištini, gde će se sastati sa predsednicom privremenih institucija Vjosom Osmani i premijerom privremenih institucija Aljbinom Kurtijem.

Svoju turneju po regionu Zapadnog Balkana predsednica EK će završiti u Podgorici, gde će se sastati sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom Milojkom Spajićem.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: