Region 0

21.03.2024.

15:40

"Gejm over, premijer je kukavica"

U Hrvatskoj se zahuktava predizborna kampanja, a glavni akter u njoj je svakako predsednik Zoran Milanović.

Izvor: Index.hr

"Gejm over, premijer je kukavica"
Tanjug/AP Photo/Matias Basualdo, File

Podeli:

Iako mu je UStavni sud zabranio da se kandiduje na izborima zakazanim za 17 april, on ne prestaje da se oglašava.

Tako je, kako prenosi Index.hr, danas rekao da HDZ mora otići s vlasti,  a kao argument je naveo izbor državnog tužioca

“Način na koji je (Ivan, glavni državni tužilac Hrvatske) Turudić postao glavni državni tužilac, a ne kotlovničar na parobrodu, je strahovit. Treba resetovanje, nešto novo. Svi koji tako razmišljaju su moji ljudi. Mogu obećati da ću biti onakav kakav sam bio kao premijer… Sada moram biti nekada i grub jer je količina besa tako nagomilana”, kazao je Milanaović.

Prema njegovim rečima, za hrvatskog premijera Andreja Plenkovića je “gejm over”.

“Nisam ja (Oleg, ministar mora, saobraćaja i infrastrukture) Butkovića spominjao prvi, nikad to ne radim. Vidim da je Plenković na mene nahuškao pileću konjicu, perad je krenula… Prvo me doveo u vezu s Dodikom, on meni nije najbolji prijatelj, on je partner“, naveo je dalje Milanović.

Nemam toliko fotografija kao Plenković i Čović, rekao je i dodao da sa Srbima treba sarađivati.

Govoreći o BiH, rekao je da će pregovori o ulasku te zemlje u EU trajati duže nego što je BiH bila pod Turcima. Takođe, ističe I da bi SAD trebalo da ukinu sankcije protiv hrvatskih političara iz BiH. “Vlada nije dovoljno napravila da se ukinu te sankcije, trebalo je uzvratiti SAD-u”, istakao je hrvatski predsednik.

„Premijer je kukavica koja se boji da se takmiči sa mnom u prvoj jedinici“, rekao je Milanović.

Ukrajinci se herojski bore i herojski umiru, kaže Milanović. „Ovo je rat Amerike i Rusije, ovo samo čeka da se pretvori u globalni požar“, rekao je.

“Makni Hrvatsku od Ukrajine. On je hteo da Hrvati učestvuju u obuci Ukrjinaca. Zašto? Imamo na čelu ljude koji su nesposobni“, rekao je Milanović, misleći na Plenkovića.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: