Region 0

21.10.2024.

23:44

Uhapšena tri maloletnika u Sarajevu zbog lažnih dojava o bombama

U Sarajevu su danas uhapšena tri maloletnika koji se sumnjiče za lažne dojave o bombama u srednjim školama na području Kantona Sarajevo.

Izvor: Tanjug

Uhapšena tri maloletnika u Sarajevu zbog lažnih dojava o bombama
CC7/Shutterstock

Podeli:

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, poslepodne su pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva, slobode lišili tri maloletnika za koje postoji osnov sumnje da su tokom današnjeg dana, ali i ranije, lažno dojavili postojanje eksplozivne naprave u srednjim školama na području Kantona Sarajevo", saopštila je policija BiH, prenosi Radio Sarajevo.

Zajednički tim koji čine policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, stručnjaka za sajber bezbednost Federalne uprave policije, a koji deluje pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva nastavljaju intenzivan rad na ovim predmetima, dodaje se u saopštenju.

U poslednjih nekoliko nedelja gotovo su svakodnevne lažne dojave o postavljenim bombama u školama u Sarajevu što je paralizovalo obrazovni proces.

Zbog lažnih dojava uhapšeno je više maloletnih osoba i jedan osamnaestogodišnjak.

Osumnjičenom osamnaestogodišnjaku, koji je sedam puta lažno dojavio da su postavljene bombe u više škola u Kantonu Sarajevo, na predlog Tužilaštva, Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomesečni pritvor, podseća Radio Sarajevo.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: