Region 0

21.10.2024.

20:59

U Nikšiću uhapšen sin bivšeg funkcionera policije: Proveravaće se i poreklo imovine

Specijalno policijsko odeljenje (SPO) uhapsilo je jutros četiri osobe u Nikšiću, u akciji protiv organizovanog kriminala.

Izvor: Tanjug

U Nikšiću uhapšen sin bivšeg funkcionera policije: Proveravaće se i poreklo imovine
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Podeli:

Kako je prenela TVCG, oko 19.20 časova završena su njihova saslušanja u SPO, nakon čega su sprovedeni u Specijalno državno tužilaštvo, a među uhapšenima je i sin penzionisanog policijskog funkcionera Duška Koprivice Strahinja.

Kako je za TVCG kazao izvor blizak istrazi, uhapšeni su već procesuirani, čeka sse finansijska istraga odnosno provera porekla imovine. 

Uhapšeni se sumnjiče da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, ali i zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, kao i za krijumčarenje.

Policija je pretresla stanove i druge prostorije koje osumnjičeni koriste.

Još 2018. godine, Strahinja Koprivica saslušan je u svojstvu građanina u istrazi protiv tri grupe koje su, prema tada sumnjama Specijalnog tužilaštva, predvodili Nikšićanin Ranko Radulović, Kotoranin Igor Vukotić i albanski državljanin Erogen Brajović.

Osim Strahinje Koprivice, iskaz je pred tužiocem dao i njegov otac Duško, koji je dugogodišnji oficir Uprave policije, a čije ime se našlo na spisku za likvidaciju.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: