Region 0

18.10.2024.

17:32

Dodik: Šmit je o Aliji Izetbegoviću rekao ono što misle svi stranci, ali mudro ćute

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Kristijan Šmit o Aliji Izetbegoviću rekao ono što misle svi stranci, što je ranije govorila i tužiteljka haškog tribunala Karla del Ponte, ali i svi mudro ćute i udaraju po Srbima.

Izvor: Tanjug

Dodik: Šmit je o Aliji Izetbegoviću rekao ono što misle svi stranci, ali mudro ćute
Profimedia

Podeli:

Dodik je to rekao komentarišući saopštenje OHR-a u kojem su na upite federalnih medija odgovorili da je Alija Izetbegović prvi predsednik Predsedništva BiH i "ključna ličnost za postizanje mira i Dejtonskog mirovnog sporazuma", te da je "spasio živote ljudi".

OHR je na taj način pokušao da opravda Šmita pred bošnjačkom javnošću koja je protestovala zbog njegove prethodne izjave da je neprihvatljivo stavljanje slike, kako je rekao, Ratka Mladića i Alije Izetbegovića u udžbenike.

Šmit se, istakao je Dodik, uplašio kako će sačuvati živu glavu u BiH, jer, opet, ove takozvane silne probosanske snage protestuju, pa su mu bosanski muslimani iz OHR-a smislili novu laž.

"Rekao je on (Alija Izetbegović) tačno ono što je mislio, i ono što je ranije rekla Karla del Ponte. Misle to svi stranci, a mudro ćute i udaraju na nas Srbe svim sredstvima. Kako je moguće da nikome ne smeta okupljanje ovih intelektualnih 'probosanskih' gromada, a smeta im kad se mi dostojanstveno okupimo u ogromnom broju i kažemo da nam je dosta da neki lažni Šmit ovde nameće zakone", upitao je Dodik i istakao:

"Voleo bih da sam i ja bio na tim protestima ispred OHR-a, samo da su izbacili to 'probosanski'. Rado bih im pružio podršku da zajedno izbacimo tog prevaranta".

On je rekao da bosanski muslimani znaju da ništa ne mogu bez Srba i Hrvata i da stalno ponavlja i poziva, što i ptice na grani znaju, da se dogovaraju.

"Stranci će uvijek raditi sve što je u njihovom interesu. Dajte više da skupa radimo ono što je najbolje za nas, da se dogovaramo. Ali, džaba, oni neće. Eto im sad protesti, skupovi, pa sami neka ga teraju. A neka znaju da i mi ozbiljno radimo na tome da ga pošaljemo kući, ali brže bi išlo kad bismo svi stali zajedno iza toga", konstatovao je predsednik Srpske u intervjuu za Srnu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: