Region 0

18.10.2024.

10:40

Ne prestaju da stižu dojave o bombama: Osim Sarajeva, na meti jutros i Zenica

Nove dojave o bombama su stigle i jutros u dve škole u Sarajevu, ali je jedna dojava stigla i na adresu Katoličkog školskog centra u Zenici.

Izvor: Klik.ba

Ne prestaju da stižu dojave o bombama: Osim Sarajeva, na meti jutros i Zenica
Shutterstock/stu.dio

Podeli:

Do sada je uhapšeno petoro maloletnika za koje se sumnja da su slali dojave o bombama, i smatralo se da se time stalo na put ovom "trendu", mađutim, to se nije dogodilo.

Dojave su danas stigle u dve škole, a kako saznaje Klix,  jedna od obrazovnih ustanova u koju je stigla dojava je i Srednja ekonomska škola.

Kao i inače, u skladu sa zakonom i protokolom o postupanju u ovakvim slučajevima, usledila je evakuacija učenika i nastavnika, a zatim će biti obavljen kontradiverzioni (KDZ) pregled.

Katolički školski centar Sveti Pavao u Zenici morao je biti evakuisan jutros nakon što je školska uprava primila pretnju bombom, pa se pošast ovakvih prijetnji, koje su dovele do haosa u školama u Sarajevu, proširila i van glavnog grada.

Portparol MUP-a Zeničko-dobojske županije Samir Valentić potvrdio je da je informacija o podmetnutoj bombi stigla nešto posle osam sati. "Nakon toga, policijski službenici su evakuisali sve učenike i pristupili protivdiverzantskom uviđaju“, rekao je Valentić.
 

MUP Sarajeva je do sada uhapsio pet maloletnika koji se povezuju sa ovim slučajem, a za troje je zatražen i maloletnički pritvor.

Pored toga, juče je održan sastanak članova Vlade Kantona Sarajevo s policijskim komesarom Fatmirom Hajdarevićem, posle kojeg je saopšteno na koji će način biti sankcionisani oni koji svakodnevno uznemiravaju lažnim dojavama građane i policiju, te će pored maloletničkog pritvora od roditelja biti zatražena nadoknada materijalne štete.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: