Region 0

15.10.2024.

14:50

Škaljarce terete za ubistvo dvojice državljana Srbije

Pripadnici škaljarskog klana ubili su dvojicu državljana Srbije, članove njima suprotstavljenog kavačkog klana - Filipa M. i Vukašina G., tokom 2019. godine, pišu podgorički mediji.

Izvor: Vijesti.me

Škaljarce terete za ubistvo dvojice državljana Srbije
Shutterstock/Matt Gush

Podeli:

Kako se navodi, oni su ubijeni u kući jednog od članova te organizovane kriminalne grupe, Milana Brajovića, u danilovgradskom naselju Jelenak, a potom su sakrili njihova tela.

Zbog tog zločina i stvaranja kriminalne organizacije Specijalno policijsko odeljenje Crne Gore danas je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, podnelo krivičnu prijavu protiv pripadnika barske ćelije škaljarskog klana – Brajovića zvanog Fitilj, Stefana Đukića Mandića, Emila Tuzovića i Gorana Milašinovića.

Terete ih da su izvršili krivična dela stvaranja kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Brajoviću se na teret stavlja i da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz SDT-a su pojasnili da je predmet krivične prijave delovanje kriminalne organizacije koju su u drugoj polovini 2019. godine organizovali pokojni Mile Radulović i Alan Kožar, a čiji članovi su postali četvorica osumnjičenih, pokojni Damir Hodžić i drugi nepoznati pripadnici kriminalne grupe.

Osumnjičeni Brajović i Milašinović su saslušani u Upravi za izvršene krivičnih sankcija, dok su Tuzović i Đukić Mandić trenutno nedostupni crnogorskim istražnim organima, jer se nalaze u pritvoru u Ukrajini, zbog drugih krivičnih dela.

"Za njima je raspisana potjernica", kazali su iz SDT.

Đukić Mandić i Tuzović optuženi su za pokušaj ubistva šefa kavačkog klana, Radoja Zvicera, u Ukrajini, krajem maja 2020. godine.

Pred podgoričkim Višim sudom odgovara Đukić i Mandić za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića u Baru.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Podeli: