Region 18

09.10.2024.

11:59

Snajperi, dronovi, Mornarica, kontrasnajperi – svi su u pripravnosti: Stigao je FOTO

U Dubrovniku se održava samit Ukrajina – Jugoistočna Evropa, na kome je i ukrajinski predsednik Zelenski, zbog čega vlada policijska opsada, u pripravnosti su snajperi, kontrasnajperi, Mornarica.

Izvor: Jutarnji list

Snajperi, dronovi, Mornarica, kontrasnajperi – svi su u pripravnosti: Stigao je FOTO
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENČAR/bs

Podeli:

Zelenski je danas prvi put doputovao u Hrvatsku na samit Ukrajina – Jugoistočna Evropa u Dubrovniku, čiji je saorganizator zajedno s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Reč je o trećem samitu u tom formatu – prvi je održan u avgustu 2022. u Atini, drugi u februaru ove godine u Tirani, a glavni je cilj dubrovačkog sastanka iskazati solidarnost i podršku zemalja Jugoistočne Evrope Ukrajini.

Dubrovnik pod opsadom

Stručnjak za bezbednost Bono Marjanović objasnio je kakva je trenutno situacija.

"Od mera bezbednosti trase kretanja do kontrole hrane i pića, do protiveksplozije; zatim trasnog osiguranja, nadzor granica, kontrola stranaca, kontrola domaćih osoba. Tako da zapravo sve mere koje možemo zamisliti, a pogotovo u današnje vreme, gde su aktualni dronovi, pa antidronovi; snajperisti, kontrasnajperisti, Mornarica, Vazduhoplovstvo", kazao je.

Marjanović je dodao da je angažovano do 1.500 pripadnika raznih službi.

Brod za Lokrum neće ploviti, a čitav Dubrovnik biće u posebnom režimu saobraćaja, objavila je Hrvatska radio-televizija.

"Treba istaći činjenicu da je razdoblje u kojem će biti otežan saobraćaj manje od 24 sata", kaže gradonačelnik Mato Franković.

Dve srednje škole, Gimnazija, Turistička i ugostiteljska škola, u sredu neće imati nastavu.

"Kod nas je to 580 učenika i u Gimnaziji isto tako 500 učenika, to je ipak jedna prilično velika masa učenika, plus zaposleni", izjavio je Antun Perušina, direktor Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: