Region 0

08.10.2024.

12:28

Raste broj stradalih u poplavama u BiH: Pronađeno još jedno telo

Spasioci i druge službe pronašli su još jedno beživotno telo nakon poplava koje su pogodile Buturović Polje kod Konjica.

Izvor: Klix.ba

Raste broj stradalih u poplavama u BiH: Pronađeno još jedno telo
Profimedia

Podeli:

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić koji je rekao kako pol i identitet pronađene osobe još uvek nisu poznati te da ekipe rade na izvlačenju.

U Buturović Polju situacija nakon poplava i dalje je izuzetno teška, a brojne ekipe rade na čišćenju objekata i prilaza ovom mestu.

Predsednik Vatrogasnog društva Ilidža Nijaz Imamović u razgovoru za Klix.ba potvrdio je kako se i ekipe ovog vatrogasnog društva nalaze u Buturović Polju i da na nekoliko lokacija pomažu u čišćenju terena.

"Dopremili smo i cisternu sa 6.000 litara vode. Pripadnici vatrogasnog društva rade na čišćenju objekata i sve ono što građani zahtevaju. Stavili smo sve resurse i svu opremu na raspolaganje. Prioritet je da uspemo osloboditi objekte koji su preko potrebni građanima", rekao je Imamović u razgovoru.

Do sada je u poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu stradala najmanje 21 osoba. Brojna pomoć u novcu, mehanizaciji i ljudstvu svakodnevno pristiže u poplavljene krajeve, a na području cele zemlje danas je proglašen i dan žalosti.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: