Region 6

06.10.2024.

12:25

Uživo Tri dana žalosti FOTO/VIDEO

Posle katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini, nastavlja se potraga za onima koji se vode kao nestali.

Izvor: B92.net

Tri dana žalosti FOTO/VIDEO
EPA-EFE/NIDAL SALJIC

Podeli:

Najteže je u Jablanici, gde su nestale čitave porodice.

Najnovije vesti o situaciji u BiH nakon poplava pratite u blogu UŽIVO na b92.net

Uživo

13:22

"Niko u BiH nema psa tragača"

"Niko u Bosni i Hercegovini nema psa tragača koji je istreniran, obučen i sertifikovan za traganje za mrtvim telima", rekao je Sabahudin Spahović iz Federalne uprave civilne zaštite u programu N1 BiH.

Spahović je istakao kako je, zahvaljujući aktivaciji Mehanizma za civilnu zaštitu EU, tri dana nakon poplava na područje Donje Jablanice konačno došao tim s psima tragačima iz Hrvatske.

12:23

Jablanica i Konjic: Snabdevanje električnom energijom uspostavljeno za 3.000 objekata

Elektromonterske ekipe Elektroprivrede BiH uspele su da na području Konjica i Jablanice zahvaćenom poplavama, u izuzetno teškim uslovima i bez mogućnosti korišćenja mehanizacije zbog oštećene putne infrastrukture, uspostavile uredno snabdevanje električnom energijom za 3.000 kupaca.

Zbog kvarova na 36 trafostanica, bez napajanja na tim prostorima još uvek je oko 1.100 korisnika, među kojima su i korisnici čiji su stambeni objekti uništeni, prenosi Dnevni avaz.

U toku dana elektromonterske ekipe će, korištenjem čamaca, izvršiti obilazak tri lokacije u Jablanici na kojima je oko 210 kupaca. Dalje aktivnosti na saniranju kvarova biće planirane nakon utvrđivanja oštećenja.

12:13

Izvor: Prva TV

11:50

11:48

Pronađeno još jedno telo

Danas je pronađeno telo još jedne nestale osobe u Buturović Polju kod Konjica, javila je reporterka N1 BiH.

Meštani tvrde da je izvučeno i drugo telo, ali za sada nema zvanične potvrde.

11:46

11:41

Vojska pomaže u raščišćavanju posledica poplava

Oružane snage Bosne i Hercegovine sa svim potrebnim resursima treći dan otklanjaju posledice razornih poplava i klizišta u najugroženijim delovima zemlje, prenosi Anadolija.

U nedjelju inženjerske jedinice, služba potrage i spašavanja unesrećenih, helikopterski skvadron, pešadija s logističkom podrškom, deluju u skladu s planom Kriznog štaba.

Danas, kao i juče, pripadnici OS BiH su angažovani u opštinama Konjic i Jablanica na raščišćavanju puteva.

11:22

Tri dana žalosti u Jablanici

Načelnik Opštine Jablanica Damir Šabanović doneo je odluku o proglašenju Dana žalosti.

"Dani 6, 7. i 8. 10. 2024. godine proglašavaju se Danima žalosti na području opštine Jablanica povodom tragične smrti naših sugrađana u prirodnoj nesreći koja je zahvatila opštinu Jablanica", piše u odluci načelnika Šabanovića, prenosi Klix.ba.

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

1 d

Podeli: