Region 8

06.10.2024.

15:19

Uživo Krš i lom; Potpuna katastrofa; Na snazi vanredne mere FOTO/VIDEO

Posle katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini, nastavlja se potraga za onima koji se vode kao nestali.

Izvor: B92.net

Krš i lom; Potpuna katastrofa; Na snazi vanredne mere FOTO/VIDEO
EPA-EFE/NIDAL SALJIC

Podeli:

Najteže je u Jablanici, gde su nestale čitave porodice.

Najnovije vesti o situaciji u BiH nakon poplava pratite u blogu UŽIVO na b92.net

Uživo

15:19

Meteorolog: U šest sati palo kiše koliko inače padne u 3-4 meseca

"Kada pogledamo podatak Agencije za vodno područje sliva i Jadranskog mora, 322 litra po kvadratnom metru na području Jablanice i 260 na području Drežnice govori o količini padavine koju mi uobičajeno beležimo za 3-4 meseca. Sada govorimo da su te količine pale unutar šest sati i manje od šest sati. To su intenziteti padavina koji se odlikuju monsunskim izlivima padavina, koja su tipična za tropska područja", rekao je meteorolog Nedim Sladić za N1 BiH.

15:08

"Uzeo sam bebu i istrčao iz kuće... Ljudi su istraumirani"

Dženan Šašić je meštanin sela Zlate koje je zahvatila katastrofa usled velikih poplava u Bosni i Hercegovini, i ispričao je kako se sve dogodilo prve noći.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

15:04

Raste vodostaj Kupe u Baniji, uvedene vanredne mere odbrane od poplava

Hrvatske vode danas su proglasile uvođenje vanrednih mera odbrane od poplava na branjenom području Mali sliv Banovina zbog reke Kupe, jer je na vodomeru Farkašić zabeležen vodostaj od 880 centimetara s tendencijom daljeg porasta, saopštila je hrvatska Civilna zaštita.

Kako je prenela agencija Hina, Hrvatske vode saopštile su kako se od juče popodne nastavlja stabilizacija i osetno opadanje vodostaja na karlovačkom području.

14:48

Apokaliptične scene iz BiH

14:44

Pronađena najmanje tri tela, među njima i baka koju je tražila njena porodica

Jutros su u BiH pronađena najmanje tri tela. Dva u Jablanici i jedno, prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, u Buturović Polju.

Avaz piše da su spasioci jutros pronašli telo bake za koju je porodica izjavila da je nestala. Pretpostavlja se da ima još žrtava. Kako se voda povlači i spasioci dolaze do kuća, tako pronalaze i tela.

14:43

Najmanje je 20 mrtvih

U poplavama koje su u noći s četvrtka na petak zahvatile Bosnu i Hercegovinu stradalo je najmanje 20 osoba.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona objavila je juče da je broj žrtava u poplavama manji od onog koji je objavljen u petak i da je na području tog kantona stradalo 13, a ne 14 osoba, kako je prethodno naveo kantonalni MUP. Tokom dana prijavljene su još dve žrtve na području tog kantona, tako da je zaključno sa subotom stradalo 15 osoba.

Tri osobe smrtno su stradale u Fojnici, na području Srednjobosanskog kantona, tako da je na nivou države, zaključno sa subotom, zvanično potvrđena smrt 18 osoba.

U nedelju su na području Donje Jablanice izvučena dva tela i sada je ukupan broj poginulih 20.

14:42

Donja Jablanica

13:28

U Novom Pazaru građani prikupljaju pomoć za BiH

Izvor: Prva TV

13:22

"Niko u BiH nema psa tragača"

"Niko u Bosni i Hercegovini nema psa tragača koji je istreniran, obučen i sertifikovan za traganje za mrtvim telima", rekao je Sabahudin Spahović iz Federalne uprave civilne zaštite u programu N1 BiH.

Spahović je istakao kako je, zahvaljujući aktivaciji Mehanizma za civilnu zaštitu EU, tri dana nakon poplava na područje Donje Jablanice konačno došao tim s psima tragačima iz Hrvatske.

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: