Region 1

06.10.2024.

11:11

Uživo Užasne slike iz BiH; Psi tragači na terenu FOTO/VIDEO

Posle katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini, nastavlja se potraga za onima koji se vode kao nestali.

Izvor: B92.net

Užasne slike iz BiH; Psi tragači na terenu FOTO/VIDEO
B92.net

Podeli:

Najteže je u Jablanici, gde su nestale čitave porodice.

Najnovije vesti o situaciji u BiH nakon poplava pratite u blogu UŽIVO na b92.net

Uživo

11:11

11:09

Poplave u Hrvatskoj: Teška situacija u Karlovcu, Brodaricama i Borlinu

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić izjavio je danas da je poplavna voda ušla u 25 porodičnih kuća i da su mnoga dvorišta i poslovne zgrade pretrpele štetu, a da je najteža situacija u Brodarcima i Borlinu, kao i na levoj obali Kupe.

Iako je šteta značajna, Mandić je rekao da se ne očekuje proglašenje elementarne nepogode, prenosi portal Index.hr.

"Štetu ćemo proceniti sutra, ali već sada znamo da nije toliko velika kao prethodnih godina", izjavio je Mandić. On je naglasio da je vodostaj opao, da su građanima podeljeni isušivači i da će sutra biti saniran teren.

"Verujem da ćemo već u ponedeljak imati normalne uslove za život", istakao je Mandić.

11:09

Spasilački timovi iz Srbije dočekani u Bratuncu

Vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Boris Trninić dočekao je jutros na Graničnom prelazu Bratunac spasilačke timove MUP-a Srbije, koji su upućeni u BiH po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića posle poplava koje su pogodile tu zemlju.

Trninić je pripadnicima spasilačkih timova MUP-a Srbije zahvalio u ime zvaničnika Republike Srpske, ali i zvaničnika na nivou BiH, prenosi RTRS.

10:46

Spasila ih je beba: "Gledaš i ne veruješ"

Katastrofalne poplave pogodile su delove Bosne i Hercegovine u kojima je stradalo najmanje 18 osoba, a nastala je i ogromna šteta.

Elvedin Mušanović iz Kiseljaka objavio je na Fejsbuku da je njegova porodica izbegla tragediju zahvaljujući najmlađoj kćeri, koja se probudila jer je bila gladna.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

10:21

HGSS sa psima u Jablanici i Konjicu

"Ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) sa psima tragačima učestvuje u potrazi za nestalima na području Jablanice i Konjica", potvrdio je portparol Kriznog štaba Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Darko Juka, piše Index.hr.

10:19

Pomozi.ba šalje desetak terenski vozila

Desetak terenskih vozila Udruženja Pomozi.ba na putu je prema odsečenim mjestima koja su pogođena poplavama, prenosi Anadolija.

"Radi se o jednom delu ekipe koja dolazi iz pravca Mostara, dok drugi deo naših ljudi koji su celu noć putovali iz Krajine čeka da se sastanu i zajednički krenu dalje prema ugroženim područjima", naveli su iz Pomozi.ba.

09:49

Jeziva svedočenja: "Ostao je živ samo mali dečak"

Bračni par Imamović je u poplavama koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu izgubio devet članova porodice.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

09:20

Donja Jablanica

09:19

Skoro 60 spasilaca iz BiH i Hrvatske je u Jablanici

Gotovo 60 spasilaca iz cele BiH i Hrvatske jutros je u 6:30 izašlo na teren u Jablanici. Pomažu stradalima u poplavama i odronima, objavio je Savez gorskih službi spašavanja u BiH (GSSUBIH).

Stanje na područjima pogođenim poplavama nepromenjeno je u odnosu na sinoć.

09:18

Traži se još najmanje 10 osoba

Na području Jablanice i Konjica pronađena su tela 15 osoba, a još uvek se traga za 10 do 15 nestalih, objavljeno je iz vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

1 d

Podeli: