Region 0

04.10.2024.

16:58

Potresan snimak iz Visokog: Dečaka uplakanog nosili na ramenima, a deku u buretu VIDEO

Katastrofa nesagledivih razmera pogodila je područje BIH usled bujičnih poplava koje su za sada odnele 18 života.

Izvor: Novosti

Potresan snimak iz Visokog: Dečaka uplakanog nosili na ramenima, a deku u buretu VIDEO
Profimedia

Podeli:

Dramatični snimci i fotografije spasavanja dele se ceo dan društvenim mrežama, a poslednji snimak dolazi nam iz Visokog.

Hrabri vatrogasci spasli su danas mališana i njegovog deku u Visokom i to tako što su ga na ramenima nosili na bezbedno iz kuće koju je okružila bujica.

Kako se čuje i vidi na snimku objavljenom na Jutjubu, na kanalu "Crne hronike", mališan je plakao od straha, dok su vatrogasac i osoba koja je sve snimila pokušavali da ga umire i otklone strah. 

Mališan je predat vatrogascima kroz prozor kuće, gde ga je jedan primio na ramena, dok je drugi išao iza njih i vodio računa da cela akcija spasavanja prođe sa što manje stresa za dečaka.

"Ne plači, bolan", čulo se u jednom trenutku sa snimka.

Međutim, mališan vidno preplašen nije mogao da se smiri i stalno je kroz plač dozivao oca, pa su pokušali i na druge načine da ga smire.

"Maši, Adijane. Ajde, maši. Ej, maši, Adijane... Maši nam, Adijane", čulo se na snimku, kako se pretpostavlja, od oca deteta.

Na kraju snimka vidi se još jedan kadar nastao iz drona na kojem se vidi kako podivljala bujica nosi sve pred sobom.

Tokom celog snimka može se čuti jak huk bujice, koji je samo doprineo dramatičnosti cele situacije.

Deku spasavali u buretu, njega na ramenima

Kako prenosi portal "Crna hronika", dečak sa snimka je iz naselja Prijeko kod Visokog. Njega i dedu su spasli vatrogasci Muris Ismić i Džafer Hebib, koji od ranih jutarnjih sati spasavaju svoje sugrađane.

Naime, dok su dečaka preneli na bezbedno na ramenima, deku su spasili tako što su ga stavili u plastično bure koje su kasnije zajedničkim snagama preneli na suvo.

Poplavljene su ulice i stambeni objekti u Jablanici, Kiseljaku, Kreševu, Busovači i Fojnici. Najgore je, sudeći po snimcima i fotografijama, prošla Jablanica.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: