Region 7

04.10.2024.

16:23

Uživo Objavljeni novi podaci i strašni su: Još mrtvih?! FOTO/VIDEO

Snažan ciklon zahvatio je region u kom se nalazi i Srbija. Najdramatičnije je u susednoj BiH gde, kako javljaju mediji, ima i mrtvih. Pogođeni su i zemljotresom. Takođe, vanredno je i u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Izvor: B92.net

Objavljeni novi podaci i strašni su: Još mrtvih?! FOTO/VIDEO
B92.net

Podeli:

Kako javljaju mediji u BiH, najteža situacija je u Jablanici, gde je najmanje petoro ljudi poginulo u poplavama i odronima. U to mesto na jugu BiH poslati su i spasioci, ali i vojska. Rano jutros pogodio ih je i zemljotres.

Takođe pod vodom su i delovi Crne Gore i Hrvatske, dok je Srbija na udaru jakih pljuskova.

Uživo

16:25

U poplavama oštećena džamija

16:24

Grabar-Kitarović na pozvala na hitnu međunarodnu pomoć Bosni i Hercegovini

16:23

Raste broj mrtvih: 18

Prema posljednjim informacijama, u katastrofalnim poplavama koje su zahvatile veći deo Bosne i Hercegovine stradalo je najmanje 18 osoba, javlja sarajevski Avaz.

Prema informacijama Avaza, u Jablanici je poginulo najmanje 16 osoba, dok su u Fojnici pronađena dva tela, jedno žensko i jedno muško.

15:07

Broj nastradalih porastao na 16

U stravičnim poplavama na području Jablanice do sada je smrtno stradalo 16 osoba, potvrđeno je za portal "Avaz" iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona. 

14:40

Plenković: Ponuđena je pomoć BiH, čekamo njihov odgovor

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je BiH zadesila velika katastrofa i da je iz svih resora hrvatske izvršne vlasti ponuđena pomoć. "Velika je katastrofe, ima i žrtava. Ko god bude mogao, pomoćiće. Čekamo odgovor iz BiH. Žao mi je što se to dogodilo, rekao je Plenković novinarima u Gospiću.

14:39

14:17

Izvor: Tanjug

  • Pratite u našem LIVE blogu sve najnovije i najvažnije informacije

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: