Region 0

30.09.2024.

7:34

Na izborima u Kotoru niko nema većinu za formiranje vlasti: DPS uložio prigovor

Izborna lista Demokrate - Pokret Evropa sad je, prema preliminarnim rezultatima te koalicije, na jučerašnjim lokalnim ozborima u Kotoru osvojila 10 mandata, a njihov koalicioni partner u aktuelnoj vlasti koalicija Za budućnost Kotora tri mandata, pišu Vijesti.

Izvor: Tanjug

Na izborima u Kotoru niko nema većinu za formiranje vlasti: DPS uložio prigovor
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Podeli:

List navodi da je, sa druge strane, Demokratska partija socijalista (DPS) takođe osvojila 10 mandata i sa tradicionalnim partnerima ima 13 mandata (Evropski savez koji čine Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija, Liberalna partija i građani osvojili su dva mandata, a Hrvatska građanska inicijativa jedan).

Posle jučerašnjih lokalnih izbora u Kotoru niko nema većinu za formiranje vlasti, navode Vijesti i dodaju da Skupština Opštine Kotor ima 33 odbornička mjesta.

DPS je uložio prigovor na regularnost izbora, zbog čega Opštinska izborna komisija sinoć nije saopštila preliminarne rezultate.

Kako je objavio Radio Kotor, prigovor se odnosi na 10 biračkih mesta, a iz DPS-a tvrde da je “materijal koji je važeći, proglašen za nevažeći”.

Iz DPS-a tvrde da imaju 11 mandata.

"DPS je ubedljiv pobednik lokalnih izbora, osvojili smo 11 mandata bez obzira na sve najave da nećemo proći dobro na izborima", izjavio je Aleksandar Bogdanović iz DPS-a za TV Vijesti.

On je rekao da je lista Demokrate-PES, sa 3.300 glasova doživela debakl.

Jokić je na konferenciji za novinare nakon zatvaranja biračkih mesta rekao da će "bez problema formirati koalicionu vlast".

Na izborima u Kotoru učestvovalo je 12 lista, a pravo glasa imalo je 18.498 građana, koji su glasali na 37 biračkih mesta.

U Kotoru je glasalo ukupno 10.104 građana ili 54,68 odsto, što je četiri hiljade ili 28 odsto manje nego na prethodnim lokalnim izborima 2020. godine.

Izlaznost je veća nego na parlamentarnim izborima 2023. godine, kada je bila oko 48 odsto, navode Vijesti.

Predsednica Opštinske izborne komisije (OIK) Anka Perović izjavila je da većih nepravilnosti tokom izbornog dana nije bilo.

Pročitajte još:

Objavljeni prvi rezultati izbora u Podgorici

U Podgorici do podneva glasalo 20,61 odsto glasača, manje nego 2022. godine

Lokalni izbori u Podgorici i Kotoru

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

14 h

Podeli: