Region 0

27.09.2024.

9:41

Građani su upozoreni: Uočeni dronovi

Generalni inspektorat za vanredne situacije Rumunije (IGSU) objavio je danas da je grupa dronova uočena u rumunskom vazdušnom prostoru kako se kreće ka ciljevima u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Građani su upozoreni: Uočeni dronovi
Profimedia

Podeli:

Poruka upozorenja RO-ALERT poslata je meštanima okruga Tulče, gde je grupa dronova i uočena oko dva sata posle ponoći, prenosi Agerpres.

"Područja koja Rusija namerava da napadne nalaze se na teritoriji Ukrajine, ali na maloj udaljenosti od granice sa Rumunijom, pa postoji mogućnost da određeni objekti, nakon odgovora ukrajinske vojske na napad, padnu na rumunsku teritoriju. Još jednom obaveštavamo ljude u severnom okrugu Tulčea, ali i turiste, da nisu gađani ciljevi ili područja na teritoriji Rumunije", naveo je IGSU.

IGSU je u poruci stanovništvu apelovao na smirenost, a u slučaju da objekti počnu da padaju iz vazdušnog prostora, meštanima je savetovano da bi trebalo da se zaštite i odu u skloništa.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Šolc ugasio snove EU

Neprijateljstvo Olafa Šolca prema Unikreditovom preuzimanju Komercbanke znak je da će panevropska integracija ostati nedostižna, piše Politiko.

13:35

25.9.2024.

1 d

Podeli: