Region 4

26.09.2024.

10:57

"Bećirović je obični mali provincijski lažov, manipulator i veliki srbomrzac" FOTO

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio da je bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović "obični mali provincijski lažov, manipulator i veliki srbomrzac".

Izvor: Tanjug

"Bećirović je obični mali provincijski lažov, manipulator i veliki srbomrzac" FOTO
EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Podeli:

Kako je istakao, Bećirović koristi svaku situaciju da krši Ustav dejtonske BiH i iznosi lične stavove na radost svojih ostrašćenih istomišljenika.

Dodik je na pitanje Srne da prokomentariše obraćanje Bećirovića u Generalnoj skupštini UN u kojem je izneo niz optužbi na račun rukovodstva Srpske i Srbije i neistine o gradjanskom ratu u BiH, Dodik je odgovorio da je u "glavi tog malog čaršijanera skupljena bolesna mržnja usmerena prema Srbima, Srpskoj i Srbiji, te da sebe promoviše šireći laži o srpskom narodu, Miloradu Dodiku i Aleksandru Vučiću".

"Bećirović pokušava da gradi političku karijeru na širenju mržnje medju narodima u BiH i sa željom da naruši odnose sa Srbijom. Još jednom, ali samo onako, treba reći da to što on govori nisu stavovi BiH.

Ubleha, nastavlja da na ovaj način najbolje ruši BiH. Na njegovu žalost, na taj način on samo ruši BiH i još više je ukopava tako da ona ostaje 'crna rupa' neostvarenih želja i radikalnih težnji tipova poput Denisa (Bećirović), Dine (Elmedin Konaković), Zukana (Helez) i sličnih njima", istakao je predsednik Dodik.

On je rekao da njihova srbomrzačka retorika ima odjeka samo medju njihovim radikalnim sledbenicima u sarajevskoj mahali, a u Srpskoj i Srbiji doprinose još većem rastu političkog rejtinga i Aleksandra Vučića i Milorada Dodika.

"Hvala im na tome i samo neka nastave, a srpski narod zna kako i s kim dalje", poručio je predsednik Srpske.


Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: