Region 0

26.09.2024.

10:19

Stiže Orban

Premijer Mađarske Viktor Orban, sa delegacijom mađarske Vlade, dolazi danas u dvodnevnu zvaničnu posetu Severnoj Makedoniji, najavila je vlada u Skoplju.

Izvor: Tanjug

Stiže Orban
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Podeli:

Prema informaciji koja je dostavljena medijima, Orban će oba dana posete boraviti u Ohridu i sutra će prvo imati "tet-a-tet" susret sa premijerom Severne Makedonije Hristijanom Mickoskim u premijerskoj "Vili Ohrid", nakon čega će biti održana zajednička sednica vlada dve zemlje u Hotelu "Ineks Olgica".

Predviđen je i niz bilateralnih sastanaka makedonskih ministara sa resornim kolegama iz mađarske delegacije, a nakon međuvladine sednice premijeri Mickoski i Orban će održati konferenciju za navinare.

Na marginama dvodnevne posete mađarskog premijera predviđena je šetnja gradom Ohridom, poseta crkvi Bogorodice Perivlepte, Antičkom pozorištu i manastirskom kompleksu Svetog Nauma.

Orban i Mickoski položiće cveće na spomenik slovenskih prosvetitelja Ćirila i Metodija.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: