Region 0

25.09.2024.

10:27

Ministar zdravlja prihvatio ostavku

Crnogorski ministar zdravlja Vojislav Šimun saopštio je da prihvata ostavku državnog sekretara u tom resoru Aleksandra Sekulića nakon što je u Podgorici izazvao saobraćajnu nezgodu u alkoholisanom stanju.

Izvor: Tanjug

Ministar zdravlja prihvatio ostavku
Profimedia

Podeli:

Šuman je poručio da odgovornost predstavnika državnih funkcija mora biti imperativ.

"Prihvatam očekivanu ostavku državnog sekretara Ministarstva zdravlja, Aleksandra Sekulića, jednog od učesnika juccerasnjeg saobraćajnog udesa, koji srećom nije imao ozbiljnih posledica. Nosioci visokih državnih funkcija moraju biti primer poštovanja zakona i etičkih normi ponašanja na svakom mestu i u svakoj prilici", naveo je ministar u saopštenju.

Dodao je da veruje da će državni organi dati relevantan epilog situaciji čiji je akter bio državni sekretar Sekulić.

"Izražavam žaljenje i izvinjavam se građanima koji su pretrpeli stres i neprijatnost zbog incidenta u kojem je nažalost učestvovao i javni funkcioner iz Ministarstva zdravlja", naveo je Šuman.

Zbog izazivanja saobraćajnog udesa u alkoholisanom stanju Sekulić je kažnjen u Sudu za prekršaje novčanom kaznom u iznosu od 800 evra. On je sinoć sve priznao i izrazio kajanje zbog toga što je pijan vozio službeni automobil kojim je izazvao udes, nakon čega je odlučio da podnese ostavku na sve funkcije.

"Danas sam, nažalost, bio učesnik saobraćajnog udesa u kojem sam bio krivac. Na svu sreću, u ovom incidentu nije bilo povređenih, ali je pričinjena manja materijalna šteta. Ono što me posebno pogađa jeste činjenica da sam u tom trenutku bio pod dejstvom alkohola, što je potpuno neprihvatljivo, naročito za nekoga ko obavlja javne funkcije i ima obavezu da služi kao primer odgovornog ponašanja", napisao je Sekulić na Fejsbuku.

Udes se dogodio juče oko 13 sati u podgoričkom naselju Zagorič, kada je Sekulić službenim automobilom udario u kombi, nakon čega je priveden.

Kako su ranije prenele podgoričke Vijesti, Sekulić je upravljao automobilom sa 1,75 promila alkohola u krvi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

22 h

Podeli: