Region 1

25.09.2024.

10:07

Vanredne mere u Hrvatskoj: Izmereno 708cm FOTO

Vrh vodenog talasa reke Dunav ušao je u Hrvatsku noćas dva sata iza ponoći, kada je izmeren najviši vodostaj od 708 centimetara, a u narednih desetak sati se očekuje njegova stagnacija i potom blago opadanje, potvrdio je Tomislav Novosel iz Hrvatskih voda.

Izvor: Tanjug

Vanredne mere u Hrvatskoj: Izmereno 708cm FOTO
Shutterstock/bluestork

Podeli:

Vrhunac vodenog talasa Dunava je stigao noćas u Batinu, ali je on niži od očekivanog i nije premašen nivo reke iz rekordne 2013. kada je iznosio 776 cm.

Mate Lukić, načelnik Štaba civilne zaštite Osječko-baranjske županije potvrdio je za HRT da je situacija zadovoljavajuća.

"Dunav je trenutno na 704 cm, što znači da stagnira", kazao je Lukić.

Iako trenutno pada kiša, što ne ide u prilog situaciji, Lukić kaže da to ne bi trebalo da stvori neke veće probleme.

"Nisu to velike količine, mislim da ukoliko ovako nastavi, a prognoze su negde do poslepodneva, ne bi trebalo biti većih problema", naveo je Lukić.

Prema informacijama Hrvatskih voda, vodeni talas Dunava će se u Hrvatskoj zadržati nekoliko dana i za sve to vreme na snazi će biti vanredne mere od poplava, koje se proglašavaju kada nivo reke iznosi 650 cm.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

22 h

Podeli: