Region 0

16.09.2024.

17:23

Bivši direktor Uprave policije priznao krivicu: Kajem se

Nekadašnji direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović priznao je krivicu i pred podgoričkim Višim sudom izjavio da se kaje što je naredio da se propusti kamion njegovog prijatelja sa cigaretama bez potrebne dokumentacije.

Izvor: Tanjug

Bivši direktor Uprave policije priznao krivicu: Kajem se
Shutterstock/Natalya Volchenkova

Podeli:

On je rekao da je tu "ishitrenu odluku" doneo usled velikog pritiska zbog loše bezbednosne situacije u državi.

Stojanović nije, međutim, priznao krivicu za nedozvoljeno držanje oružja.

Suđenje Stojanoviću biće nastavljeno 25. oktobra u podne, a Stojanovića SDT tereti za zloupotrebu službenog položaja čime je državu oštetio za 112.504 evra.

Državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da iz prikupljenih dokaza i istrage proizlazi osnovana sumnja da je Stojanović 31. marta 2018. godine, u Podgorici, kao službeno lice i javni funkcioner, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja, pribavio drugom imovinsku korist i drugom naneo štetu.

Navodi se da vrednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od trideset hiljada evra, jer je, u svojstvu direktora Uprave policije Crne Gore, koji rukovodi njenim radom, a nakon što je saznao da je u Podgorici zaustavljen kamion njegovog prijatelja sa cigaretama bez potrebne dokumentacije.

Kako su preneli podgorički mediji, Stojanović je priznao krivicu nakon što je specijalni državni tužilac Jovan Vukotić odbio predlog odbrane o zaključenju sporazuma o priznanju krivice. 
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: