Region 0

16.09.2024.

12:55

Krapović zahteva novog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore

Crnogorski ministar odbrane Dragan Krapović apelovao je danas da se u najkraćem roku zakaže sednica Saveta za bezbednost i odbranu i izabere novi načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore.

Izvor: Tanjug

Krapović zahteva novog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore
EPA-EFE/SASA MARICIC

Podeli:

"Sada je hitno potrebna ozbiljnost i odgovornost svih nadležnih, te apelujem da se sednica Saveta za odbranu i bezbednost zakaže u najkraćem mogućem roku i da se na istoj donese odluka o razrešenju od dužnosti aktuelnog načelnika Generalštaba, kao i da se nakon toga donese odluka o postavljenju novog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore i time obezbedi nesmetano funkcionisanje Vojske Crne Gore i obezbedi kontinuitet i funkcionalan lanac komandovanja", naveo je Krapović.

On je pozdravio gest odgovornosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnog generala Zorana Lazarevića.

"I sam sam, u nekoliko navrata, upozoravao da sektor odbrane i Vojska Crne Gore i ne treba da trpe dnevnu politiku i ne treba preko sistema odbrane voditi kampanju za lokalne izbore. Ukoliko je u prethodnom periodu, bilo šta vezano za celi ovaj postupak, i bilo nejasno, verujem da je ovakvim gestom brigadnog generala Zorana Lazarevića stavljena tačka na sve dileme i eventualna nerazumevanja", naveo je Krapović u saopštenju, preneo je portal RTCG.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: