Region 0

12.09.2024.

7:18

Šta je Plenković radio u Ukrajini?

Hrvatski premijer Andrej Plenković je ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom u Kijevu predstavio najnoviji paket mera za pomoć Ukrajini, kojim je ukupna vojna pomoć Hrvatske porasla na "više od 200 miliona evra tokom protekle dve godine".

Izvor: Tanjug

Šta je Plenković radio u Ukrajini?
Profimedia

Podeli:

"Takođe, veoma sam srećan što vam Hrvatska pomaže u razminiranju. Bili smo domaćini najveće prve međunarodne konferencije o razminiranju, operacionalizujemo naša obećanja i u finansijskom i u operativnom smislu tako što naša vodeća firma za razminiranje otvara svoju podružnicu u Kijevu", što se odnosilo na firmu DOK-ING.

Zelenski je na početku sastanka hrvatskoj delegaciji predvođenoj Plenkovićem zahvalio na svoj podršci otkako je započeo rat.

"Oduvek smo računali na vašu podršku, uključujući u političkim pitanjima poput našeg puta prema Evropskoj uniji i NATO savezu. Zahvalni smo vašem narodu što je primio naše izbeglice", kazao je Zelenski hrvatskom premijeru, prenosi Hina.

Plenković je ranije danas stigao u nenajavljenu posetu Ukrajini, a kasnije je na društvenoj platformi X najavio samit zemalja jugoistoka Evrope u Dubrovniku u oktobru s ciljem podrške Ukrajini i njenoj teritorijalnoj celovitosti.

On je rekao da je zasad odziv lidera zemalja Jugoistočne Evrope za samit podrške Ukrajini u Dubrovniku veoma dobar.  
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: