Region 4

10.09.2024.

12:04

Stiže i zima; Drastičan pad temperature, metar snega, mraz...

Hrvatski meteorolozi najavljuju novu, naglu promenu vremena već u četvrtak, a u petak se očekuje i prvi jutarnji mraz.

Izvor: Index.hr

Stiže i zima; Drastičan pad temperature, metar snega, mraz...
RINA

Podeli:

Nakon promene vremena koja je stigla u ponedeljak i velikog nevremena u Dalmaciji koje je potopilo ulice i čupalo stabla, meteorolozi već za četvrtak u drugom delu dana najavljuju još veću promenu vremena koja će doneti pravu jesen. 

Kako piše Istramet, stiže novo pogoršanje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Promjena će kulminirati u petak s naglim padom temperature vazduha.

U Alpama se najavljuje i metar snega

Zahlađenje će najizraženije biti u gorju, u Alpama će tako letnje temperature naglo zameniti prava zima. U višim delovima mogao bi pasti i metar snega, a obilan sneg očekuje i slovenačku Kredaricu.

Temperature vazduha na oko 1.500 metara nadmorske visine mogle bi pasti i na 0°C i na Dinaridima, što znači da je sneg izgledan i na tom području. Prve pahulje verovatno će pasti na Velebitu, a modeli su posebno izdašni za crnogorske planine.

Drastičan pad temperatura

Prema sadašnjim prognozama, temperatura će u noći sa subote na nedelju u Zagrebu pasti na 9 stepeni, a u Ogulinu na tek 7 stepeni.

Na Zavižanu se očekuje tek koji stepen iznad nule. Hrvatski meteorolozi u petak očekuji i prvi ovogodišnji mraz. 

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: