Region 1

09.09.2024.

15:22

Hrvatska paralisana: Ulice pod vodom; Stiže novi haos, građani hitno upozoreni VIDEO

Jako nevreme pogodilo je tokom prepodneva delove Istre, gde je mestimično palo kiše koliko padne tokom jednog meseca, a putevi su potopljeni i u Makarskoj.

Izvor: Tanjug, Index.hr

Hrvatska paralisana: Ulice pod vodom; Stiže novi haos, građani hitno upozoreni VIDEO
Shutterstock/A_Lesik

Podeli:

Na Krku je olujno nevreme potopilo brodicu, a brojne brodske linije su u prekidu.

"I jugo i kiša su se smirili sada. Bilo je prelivanja mora na rivu, ali bez poplava. Barke su 'plesale' po ivici rive. Štete na brodovima su velike, auništen je u potpunosti i jedan ponton", rekao je čitalac za hrvatski portal 24sata.

Portal IstraMet je objavio da je na severozapadu Istre pala količina kiše koja inače padne tokom jednog meseca, navode da je najviše kiše palo na potezu od Novigrada do Umaga i Buja, ponegde više od 100 mm po kvadratnom metru.

U Dajli je u poslednja 24 sata izmereno 103 litara kiše, u Bujama je palo 84 mm, Novigradu 74 mm, a Umagu 65 mm. Najmanje je kiše palo na jugu Istre.

Olujno nevreme praćeno grmljavinom zahvatilo je delove Dalmacije. 


Prema prvim informacijama, čini se da je najgore bilo u Dubrovniku, gde su obilne padavine izazvale probleme u saobraćaju. Jedan broj vozila je završio pod vodom.



"Poštovani sugrađani, trenutna ekstremna količina padavina poplavila je skoro sve ulice u gradu. Sve hitne službe su na terenu. Nažalost, to nije sve. Prema najavama, u periodu od 15 do 23 časa, očekujemo ekstremne količine padavina koje će izazvati brojne probleme, pa molimo sve naše sugrađane, ne napuštajte svoje porodične domove ako ne morate. Zaštitite svoju imovinu. Naše hitne službe će maksimalno uložiti napore da pomognu ispumpavanje objekata, ali sa ovakvim ekstremima nije moguće u potpunosti rešiti problem bujičnih poplava“, naveo je 
gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na Fejsbuku.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: