Region 0

09.09.2024.

9:48

Gori u Srebrnici; Bez gašenja požara FOTO

Helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske, Helikopterske jedinice MUP-a Srbije i Oružanih snaga BiH danas neće učestvovati u gašenju požara zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Izvor: Tanjug

Gori u Srebrnici; Bez gašenja požara FOTO
EPA/BRAIS LORENZO

Podeli:

"Užareno kamenje se kotrlja, mi smo presekli tu liniju, nadamo se da se vatra neće proširiti", rekao je Hasanović.

Na požarištu je i juče dejstvovao helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Načelnik Opštine i komandant ovog štaba Mladen Grujičić rekao je da je linija požarišta duga 15 kilometara, da je vatra 80 metara od kuća i da pojačani vetar, koji je promenio smer u odnosu na noćas, dodatno rasplamsava vatru i ugrožava selo.

Grujičić je rekao da će biti povećan broj ljudi koji će raditi na sprečavanju širenja požara na kuće u selu Luka i da se očekuje kiša koja jedino može ugasiti vatru u crnogoričnoj šumi u kojoj se požar pod utiucajem vetra neverovatno brzo širi.

On je naveo da su mrak i dim sinoć onemogućili delovanje helikopera iz Srbije na gašenju vatre koji je imao samo jedan nalet i izbacio vodu na požarište.

Grujičić je kritikovao neke pojedince da nisu na vreme reagovali, što je dovelo da se početni požar proširi i zahvati veliku nepristupačnu površinu obraslu visokom crnogoričnom šumom.

Pročitajte još:

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: