Region 0

08.09.2024.

21:55

Napadač iz Tovarnika izazvao požar: Pucao na policiju, pa ubijen

Županijsko državno tužilaštvo u Vukovaru utvrdilo je uviđajem da je u Tovarniku 43-godišnji muškarac, koji je umro u bolnici od posledica ranjavanja, doveo izazivanjem požara u opasnost imovinu većeg opsega i pokušao da usmrti dvojicu policajaca.

Izvor: Tanjug

Napadač iz Tovarnika izazvao požar: Pucao na policiju, pa ubijen
Profimedia

Podeli:

Prema dosad utvrđenom, postoji sumnja da je osumnjičeni  izazivanjem požara doveo u opasnost imovinu većeg opsega i pokušao da usmrti službene osobe u obavljanju službene dužnosti - 25-godišnjeg i 29-godišnjeg policijskog službenika, saopštilo je Županijsko državno tužilaštvo u Vukovaru, prenela je Hina.

Utvrđeno je da je nakon toga 29-godišnji policajac ispalio hitac iz vatrenog oružja u osumnjičenog koji je zadobio teške telesne povrede i prevezen u bolnicu, gde je preminuo u subotu ujutro.

Tužilaštvo u Vukovaru zajedno sa policijom preduzima dalje mere i radnje iz svoje nadležnosti, da bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti činjenja tih krivičnih dela i okolnosti stradanja 43-godišnjeg osumnjičenika.

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je da nema naznaka da se radilo o proivzakonitom postupanju policijskih službenika. 

Napad na policijskog službenika dogodio se u petak u Tovarniku tokom izlaska na teren policije posle dojave da je u tom mestu izbio požar na dve porodične kuće.

Muškarac koga je policija zatekla na licu mesta u jednom trenutku nožem je nasrnuo na policijskog službenika pri čemu je jedan policijski službenik upotrebio vatreno oružje, rekli su u policiji.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: