Region 0

06.09.2024.

14:03

Predložen pritvor za jednog od vođa škaljarskog klana

Tužilaštvo BiH predložilo je određivanje pritvora za jednog od vođa škaljarskog klana Ognjena Orašanina sa Sokoca, koji je uhapšen u Sarajevu po poternici Interpola.

Izvor: Tanjug

Predložen pritvor za jednog od vođa škaljarskog klana
Shutterstock/Frame Stock Footage

Podeli:

Na današnjem ročištu u Sudu BiH sudija Goran Radević rekao je da je Orašaninu bio određen pritvor jer je deo kriminalne grupe iz koje su pojedini pohapšeni, ali da se o toj meri nije mogao izjasniti jer je bio u bekstvu.

Istaknuto je i da je Orašanin bio u bekstvu godinu i po dana i da su ga juče uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u naselju Otoka i predala Sudu BiH gde je zadržan.

Dejana Šućur, branilac Orašanina, rekla je da je njen klijent došao u BiH da se preda, da je reč o ocu dvoje maloletne dece i da bi u ovom slučaju trebalo odrediti mere zabrane.

Tužilac Safet Hrapo rekao je da Tužilaštvo ostaje kod predloga da Orašaninu bude određen pritvor dok je sudija najavio da će za sat vremena biti doneta odluka.

Tužilaštvo BiH Orašanina tereti za organizovani kriminal, a bio je u bekstvu nekoliko godina. Trenutno se utvrđuje na koji je način Orašanin ušao u BiH.

Njegovo ime se spominje i u izv'eštaju MUP-a Republke Srpske iz 2022. godine kada je uhapšeno više osoba na području Sokoca i Sarajeva zbog krijumčarenja narkotika i pranja novca.

Kriminalna grupa u kojoj je Orašanin se dovodi u vezu sa trgovinom kokainom iz Belgije u BiH i Hrvatskoj i da ga je otkrila Skaj aplikacija.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: