Region 0

06.09.2024.

11:30

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

Izvor: Jutarnji list

Totalni preokret: Sneg
Tanjug/AP Photo/Matias Basualdo, File

Podeli:

Inače, ovo leto je bilo najtoplije otkako postoje merenja, objavio je ranije danas sajt Kopernikus.

DHMZ prognozira da pravo osveženje u Hrvatsku stiže u utorak, kada će najviše dnevne temperature biti do 18 stepeni Celzijusa.

Istramet je preneo dugoročnu prognozu norveškog meteorološkog zavoda za slovensku planinu Triglav, koja kaže da će se u subotu ujutro 14. septembra na Kredarici, pri vrhu te planine, temperatura spustiti ispod nule, na -3 °C, a prognozioran je i sneg.

Prvi sneg u Sloveniji se očekuje u petak 13. septembra, kako je prognozirao Norveški meteorološki institut.

DHMZ kaže da će i Zagrepčanima u utorak trebati jesenje jakne jer dnevna temperatura ne bi trebalo da prelazi 18 stepeni, dok će u pojedinim mestima biti i niža.

Još jače zahlađenje, prema poslednjim modelima za dugoročnu prognozu, očekuje se prema sledećem vikendu, jer se očekuje vrlo promenljivo vreme s čestom kišom i maksimalnom temperaturom od oko najviše 13 stepeni u Zagrebu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: