Region 0

05.09.2024.

14:49

Bačić: Vladajuća većina je stabilna; Imamo 78 poslanika

Potpredsednik hrvatske Vlade i ministar građevinarstva Branko Bačić nije želeo danas da komentariše rascep u Domovinskom pokretu nakon unutarstranačkih izbora u toj partiji, ali tvrdi da je vladajuća većina stabilna i da HDZ ne traži nove koalicione partnere.

Izvor: Tanjug

Bačić: Vladajuća većina je stabilna; Imamo 78 poslanika
Depositphotos/ tommasolizzul

Podeli:

"U ovom trenutku imamo čvrstu većinu u Saboru koju čini 78 poslanika. Uveren sam da će Vlada nastaviti dalje normalno da funkcioniše", rekao je Bačić novinarima u Vukovaru.

Dodao je da stabilna većina projektuje i stabilnu Vladu i da bez toga nema uspeha.

Tvrdi i da je koalicija HDZ i Deomovinskog pokreta, nakon što je tu stranku napustilo nekoliko članova, koji su i poslanici, "čvrsta" i da ne rade na traženju drugih koalicionih partnera.

"Najvažnije je da je tih 78 poslanika čvrsti, pouzdani ali i odgovorni prema svojim obavezama i stranci koju zastupaju", naveo je Bačić.

Na pitanje da li aktuelnu koaliciju može da poljulja to da Domovinski pokret na decembarskim predsedničkim izborima ne podrži kandidata HDZ-a Dragana Primorca, Bačić je rekao da je to pitanje za DP te da se ta stranka već oglasila kada će imati stav oko toga kog kandidata će podržati za šefa države.

Predsednik Domovinskog pokreta Ivan Penava je rekao da ima punu podršku nakon unutarstranačkih izbora.

"Onaj ko je izgubio ima pravo da se ljuti, ali mi smo tu priču zaključili. Vreme izbora smo ciljali kada su godišnji izbori i kada su i građani i ministarstva u relaksiranom stanju, a pre jeseni kada punim pogonom krećemo da radimo. I HDZ je to učinio nešto pre nas. Sada smo homogeniji i spremniji za nove izazove", naveo je Penava.

Nakon unutarstranačkih izbora u Domovinskom pokretu tu stranku su napustila najmanje četiri člana, bivših funkcionera i aktuelnih poslanika u parlamentu.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pakt potpisan; "Ovo je bez presedana"

Nemački avioni sposobni za praćenje ruskih podmornica počeće sa operacijama uz obalu Škotske već sledeće godine, u okviru odbrambenog sporazuma koji će biti potpisan između Londona i Berlina.

8:30

23.10.2024.

1 d

Podeli: