Region 0

04.09.2024.

10:37

Sve gori u Srebrenici FOTO

Na požarištu na području opštine Srebrenica izbačeno je oko 20 tona vode u gašenju požara, koji je većih razmera nego što se očekivalo. Gašenje će biti nastavljeno i danas, izjavio je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

Izvor: Tanjug

Sve gori u Srebrenici FOTO
EPA/Andrea Borgens

Podeli:

Kusturić je rekao da je Helikopterski servis Srpske u kontaktu sa direktorom Uprave civilne zaštite i komandantom Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, kako bi pomogla u gašenju.

"Mislim da je direktor Civilne zaštite uputio molbu MUP-u Srbije za helikopter koji ima kapacitet od četiri do 4,5 tona i nadam se da će i oni doći da nam se pridruže, jer je ovaj požar iznad Srebrenice većih razmera nego što smo očekivali", rekao je Kusturić.

Dodao je da je teren nepristupačan, visoka je nadmorska visina i zato je teško gasiti požar.

Požar na području Srebrenice nije se proširio na stanište endemične Pančićeve omorike, izjavio je  sinoć Srni direktor Nacionalnog parka "Drina" Radomir Pavlović.

Pavlović je naveo da je Helikopterski servis Republike Srpske juče brzo reagovao na poziv iz opštine Srebrenica i da se helikoper uključio u gašenje požara na lokalitetu Poljanci-Stari grad u srebreničkoj Mesnoj zajednici Luka.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

12 h

Podeli: