Region 0

03.09.2024.

20:38

Helikopter gasi požar na području Srebrenice; Do sada izbačene desetine tona vode

Helikopter Republike Srpske učestvuje u gašenju požara na području Srebrenice, koji je izbio na lokalitetu Poljanci-Stari grad u mesnoj zajednici Luka, izjavio je danas direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

Izvor: Tanjug

Helikopter gasi požar na području Srebrenice; Do sada izbačene desetine tona vode
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Podeli:

On je za agenciju Srna rekao da je helikopter oko 17 časova počeo da gasi požar na području opštine Srebrenica koji će, kako očekuje, biti stavljen pod kontrolu.

"Mislim da ćemo dobrim delom lokalizovati ovaj požar na području opštine Srebrenica. Gasićemo požar do večernjih časova, tako da se nadam da ćemo uspeti da ga stavimo pod kontrolu", rekao je Kusturić.

Podsetio je da su ga jutros o požaru u Višegradu obavestili načelnik opštine Mladen Đurević i direktor Republičke uprave civilne zaštite Boris Trninić, i da je helikopter i tamo bio na terenu.

"Izbačeno je oko 80 tona vode na požarište i poprilično je sanirano. U pitanju je deponija", naveo je Kusturić.

Prema njegovim rečima Helikopterski servis Srpske uspešno je izvršio i evakuaciju dečaka iz Banjaluke ka Beogradu. Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Boris Trninić izjavio je ranije da požarišta na području Višegrada, Srebrenice i Foče ne ugrožavaju objekte ni ljude, ali da je pričinjena materijalna šteta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: