Region 0

02.09.2024.

21:14

Zagrebački policajac specijalcima ukrao oružje: Njegovo "pravdanje" je šokantno

Dvadesetdvogodišnji zagrebački policajac koji je kolegama ukrao oružje i opljačkao prodavnicu priznao je krivicu, javlja N1.

Izvor: Index.hr

Zagrebački policajac specijalcima ukrao oružje: Njegovo "pravdanje" je šokantno
Profimedia

Podeli:

Podsećanja radi, policija je saopštila da je 22-godišnjak 16. jula iz zgrade Jedinice specijalne i interventne policije PUZ u Susedgradu, gde je bio, ukrao službeni pištolj drugog policajca, koji je kasnije prodao. 

Dodali su da je 29. avgusta, takođe iz službene prostorije koju koristi nekoliko policajaca, ukrao automatsku pušku. Istovremeno, sumnjalo se da je 19. avgusta u večernjim satima, uz pretnju pištoljem, izvršio razbojništvo u prodavnici u Leprovici, kod Dugog Sela, pri čemu je otuđio više stotina evra.

Određen mu je istražni zatvor

U toku kriminalističke obrade, na osnovu naredbe Županijskog suda u Velikoj Gorici, izvršen je pretres kuće, drugih prostorija i ličnog automobila koji je koristio osumnjičeni, a pronađene su i oduzete dve puške, od kojih je jedna otuđena. 29. avgusta, a pronađena je i razna municija.

Zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih dela 22-godišnjaku je određen pritvor.

N1 piše da je mladić istražiteljima rekao da je odlučio da ukrade oružje kako bi ga preprodao i zaradio. Istakao je da su mu roditelji siromašni, pa je želeo da im pomogne. 

Pljačku radnje pokušao je da opravda i materijalnim stanjem svojih roditelja.

N1 nezvanično saznaje da su i otac i ujak 22-godišnjaka imali problema sa zakonom, ali je on ipak prošao bezbednosnu proveru i zaposlio se u policiji.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pakt potpisan; "Ovo je bez presedana"

Nemački avioni sposobni za praćenje ruskih podmornica počeće sa operacijama uz obalu Škotske već sledeće godine, u okviru odbrambenog sporazuma koji će biti potpisan između Londona i Berlina.

8:30

23.10.2024.

1 d

Podeli: