Region 0

30.08.2024.

14:55

Helikopter Oružanih snaga BiH izvučen iz Jablaničkog jezera

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite FBiH danas su nakon velikih napora uspeli da izvuku helikopter Oružanih snaga iz Jablaničkog jezera.

Izvor: Tanjug

Helikopter Oružanih snaga BiH izvučen iz Jablaničkog jezera
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Podeli:

Kako je saopštila Federalna uprava Civilne zaštite  (FUCZ) helikopter je izvučen nakon priprenih radnji koje su počele juče ujutru.

"Pripadnici Federalne specijalizovane jedinice za spašavanje pod vodom FUCZ i Oružanih snaga BiH, uz pomoć teške mašine, izvukli su danas helikopter OSBiH koji se pre dva dana srušio u Jablaničko jezero kod Buturović Polja", navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

Federalna uprava civilne zaštite je na zahev Ministarstva odbrane BiH uputila ronioce, pripadnike Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom sa potrebnom specijalizovanom opremom i čamcima koji su se odmah uputili na mesto pada helikoptera.

"Nakon što je ronilački tim Specijalne jedinice Federalne uprave policije u Jablaničkom jezeru locirao helikopter, ronioci Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom i Interventne spasilačke službe Mostar juče su zaronili na navedenoj lokaciji u cilju povlačenja helikoptera prema obali jezera kako bi se olakšalo njegovo izvlačenje iz vode", stoji u saopštenju.

Helikopter Oružanih snaga BiH srušio se pre dva dana u Jablaničko jezero u toku priprema pred vežbu. U letilici su bile četiri osobe, od kojih je samo jedna zadobila ozbiljnije telesne povrede.

Pročitajte još:

Počelo vađenje helikoptera Oružanih snaga BiH iz Jablaničkog jezera

Lociran helikopter u Jablaničkom jezeru; Sutra se očekuje akcija izvlačenja

Užas u BiH: Srušio se vojni helikopter; Oglasilo se ministarstvo VIDEO

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: