Region 1

29.08.2024.

9:38

Proslavljeni vaterpolista pokušao da udavi dečaka?

Proslava dečjeg rođendana u predgrađu Korčule pretvorila se u horor, vlasniku kuće smetalo je što koriste "njegov" most nakon čega je skočio u more, uhvatio jednog dečaka za nogu i povukao ga na dno.

Izvor: Dubrovački vjesnik

Proslavljeni vaterpolista pokušao da udavi dečaka?
shutterstock/Fotosr52

Podeli:

Događaj su za Dubrovački vjesnik prepričali prestravljeni roditelji čija su imena poznata toj redakciji.

Majka dečaka koji je slavio 12. rođendan proslavu je organizovala na plaži, bilo ih je, kaže, ukupno 11.

Nakon što su pojeli tortu, zabavu su nastavili skačući s velikog mosta, a to se nije svidelo 71-godišnjaku.

Kako portal saznaje od stanara tog dela grada, 71-godišnjak se na Soline vratio nakon što je živeo u Australiji, kuću iznajmljuje, a deci se često hvalio kako je on pripadnik zlatne generacije vaterpolista KPK, a njegovo ime nalazi se među igračima KPK koji su se 1973. godine plasirali u Prvu saveznu vaterpolsku ligu Jugoslavije.

Kao i mnogi vlasnici kuća uz more i nekadašnji vaterpolista smatra da je bespravno izgrađen most njegovo vlasništvo, iako je Zakon o pomorskom dobru po tom pitanju nedvosmislen. Roditelji pričaju kako je već nekoliko puta pretio i terao decu i odrasle sa "svog" mosta, ali u ponedeljak je napravio i korak više.

"Bila sam udaljena od mosta, ali sam primetila da je prišao deci i počeo da viče. Odjednom ga vidim kako skače u more, roni za decom, deca su plivala pokušavajući da pobegnu, međutim, uhvatio je jednog dečaka i povukao ga skroz na dno. Počela sam da trčim prema mostu, dečak je izronio, a čovek mu je rekao: "Ako još jednom dođeš na most polomiću ti noge! Ti ćeš završiti u bolnici, a ja u policiji!", ispričala je majka dečaka koji je slavio rođendan, pa je odmah pozvala policiju.

Kako navodi ovaj prtal, kada je policija stigla, vaterpolista se sakrio u kuću.

Događaj su potvrdili iz PU dubrovačko-neretvanske.

"Policijski službenici Policijske uprave Korčula u poslepodnevnim su satima u ponedeljak intervenisali odmah nakon primljene dojave. Utvrđeno je kako je prethodno 71-godišnji hrvatski državljanin, koji ima prebivalište u Australiji, rasterivao dvadesetak mališana okupljenih na mostu ispred njegove kuće. Kada je uvideo da ih ne može rasterati povicima, skočio je u more te je jedno dete povukao za nogu ispod nivoa mora i uputio mu pretnju da će ga fizički povrediti ako ponovno dođe", napisali su iz PU DNŽ.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: