Region 4

28.08.2024.

12:27

Užas u BiH: Srušio se vojni helikopter; Oglasilo se ministarstvo VIDEO

Na području Buturović Polja danas se dogodila nezgoda u kojoj se srušio helikopter Oružanih snaga BiH, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, za Avaz.

Izvor: Avaz.ba

Užas u BiH: Srušio se vojni helikopter; Oglasilo se ministarstvo VIDEO
EPA-EFE MAXIM SHIPENKOV

Podeli:

Prema rečima Ljudevita Marića, portparola MUP-a HNK, helikopter je pao u Jablaničko jezero, ali su se sva četiri člana posade spasila.

"Jedan član posade je povređen prema prvim informacijama i upućen u najbližu bolnicu", dodao je Marić. 

Oglasilo se Ministarstvo odbrane

Helikopter Oružanih snaga BiH tipa UH-1H iz sastava brigade Ratnog vazduhoplovstva i PVO pao je danas, 30. avgusta 2024. godine, u Jablaničko jezero u 11 sati, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

"Četvoročlana posada, koju čine pilot, kopilot, tehničar letač i specijalista službe traganja i spašavanja, nije životno ugrožena i nalazi se na preventivnoj ljekarskoj pomoći u Hitnoj pomoći u Konjicu".

Helikopter je bio angažovan na generalnoj probi za planiranu vježbu Civilne zaštite Opštine Konjic koja je trebalo da se održi u četvrtak.

Na teren su odmah upućene sve nadležne službe radi utvrđivanja okolnosti pada helikoptera. Ministar odbrane BiH Zukan Helez odmah je otišao na mjesto nesreće. Javnost će biti više informisana po okončanju istrage", saopšteno je iz MO BiH.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: