Region 5

24.08.2024.

16:49

Podignuti helikopteri Srbije i Republike Srpske: Timovi spremni

Na nepristupačnom terenu na području opštine Gacko izbili su požari koje bi uskoro trebalo da počnu da gase helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske i helikopterske jedinice MUP-a Srbije.

Izvor: Tanjug

Podignuti helikopteri Srbije i Republike Srpske: Timovi spremni
Profimedia

Podeli:

To je kazao vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Boris Trninić.

On je rekao da gori nisko rastinje i da teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica opštine Gacko ne može sama da se izbori sa požarom, zbog čega je tražena pomoć Civilne zaštite Republike Srpske.

"Mi smo podigli timove koji će da formiraju bazene sa vodom, a helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske i helikopterske jedinice MUP-a Srbije, će za pola sata, sat krenuti da gase požar", naveo je Trninić.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić potvrdio je za Srnu da su helikopteri MUP-a Srbije i Helikopterskog servisa RS poleteli iz Trebinja ka Gacku.

On je naveo da je, prema prvim informacijama, loklani stanovnik "palio nešto pored kuće" i da mu se vatra otela kontroli.

Prema njegovim riječima, vatra gori području između sela Fojnica, Nadinići i Srđevići, pored puta Gacko-Nevesinje.

Mi smo već za 15 minuta na požarištu i počinjemo sa gašenjem požara u koordinaciji sa Civilnom zaštitom. Daćemo sve od sebe da ne dozvolimo da ijedna kuća ili ljudski život bude ugrožen", rekao je Kusturić.
 

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: