Region 1

21.08.2024.

14:25

Očevidac o ubistvu u gimnaziji: "Stravičan prizor. Pritrčao sam da pomognem, ali me je ubica odgurnuo"

U pucnjavi koja se jutros dogodila u objektu Gimnazije u Sanskom Mostu ubijeni su direktor ove obrazovne ustanove N. H., sekretarica N. K. i profesorka engleskog jezika G. M.

Izvor: Nezavisne.com

Očevidac o ubistvu u gimnaziji: "Stravičan prizor. Pritrčao sam da pomognem, ali me je ubica odgurnuo"
Shutterstock/BreizhAtao

Podeli:

Njih troje je iz automatske puške ubio M. V., domar, a zatim je pokušao da počini samoubistvo tako što je sebi pucao u grudi.

Prema poslednjim informacijama, ubica je teško ranjen. Nakon što je primljen u hitnu pomoć Doma zdravlja u Sanskom Mostu, prevezen je u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci i lekari se bore za njegov život.

Prema nezvaničnim informacijama, ubica je noseći automatsku pušku u ruci ušao u objekat Gimnazije i nije nasumično pucao po školi, već je po kabinetima tražio tačno određene osobe u koje je potom pucao i lišio ih života. U trenutku kada je ušao u kabinet direktora, u blizini se zadesio pomoćni radnik koji nije želio da mu pominjemo ime.

"Bilo je zaista stravičan prizor, jer je u direktora pucao i ranio ga. Pritrčao sam da mu pomognem, ali me je u tom trenutku odgurnuo i ispalio još nekoliko metaka u njega", kaže očevidac ovoga događaja u izjavi za "Nezavisne novine".

O motivima zločina se još ne zna ništa pouzdano, ali se nagađa kako je ubica s ubijenima odranije imao određene razmirice koje se tiču određenih disciplinskih sankcija kojima je bio izložen zbog neizvršavanja radnih zadataka.

Navodno im je i ranije upućivao verbalne pretnje.

Inače, za M. V. kažu kako je bio miran i povučen, učestvovao je u proteklom ratu, a oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio psihički labilna osoba.

U nekoliko navrata žalio se lokalnim novinarima kako je navodno izložen mobingu na radnom mestu. Ovaj događaj je duboko potresao javnost Sanskog Mosta, jer su svi ubijeni bili ugledni građani i omiljeni profesori. Načelnik opštine Sanski Most Faris Hasanbegović je istakao kako je ovo događaj kakav se ne pamti u novijoj istoriji ovoga grada.

"Ovo je šokantan događaj i teško je u ovome trenutku naći i uputiti reči utehe porodicama ubijenih. Izgubili smo živote naših dragih sugrađana koji su mnogo značili našoj lokalnoj zajednici i iskreno se nadamo da se ovako nešto više nikada neće dogoditi", istakao je Hasanbegović.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: