Region 1

20.08.2024.

8:32

Strašno nevreme u Hrvatskoj: Poplavljeni lokali i podrumi, jedan vatrogasac povređen VIDEO

Jaki pljuskovi, koje je najavio DHMZ, zahvatili su sinoć centralnu Hrvatsku, a u pojedinim gradovima poplavljeni su i podrumi.

Izvor: Index.hr

Strašno nevreme u Hrvatskoj: Poplavljeni lokali i podrumi, jedan vatrogasac povređen VIDEO
Shutterstock/Alexey Pavlishak

Podeli:

Uveče je kiša uz munje i grmljavinu padala i u glavnom gradu Zagrebu, ali je pre toga front sa primorja prešao na veliki deo kopnene Hrvatske.

Obilna kiša potpuno je poplavila neka mesta, pa je zamenica gradonačelnika Gline Branka Bakšić Mitić na društvenoj mreži Iks objavila kako izgleda situacija u tom gradu. Kafovi u centru grada puni su vode.

"Večeras oko pola 7 zbog vanredne količine padavina za kratko vreme poplavljeni su ulica S.i A. Radića, Korzo i nekoliko okolnih ulica. Izlaskom svih komunalnih službi na teren i intervencijom DVD Glina i DVD Viduševac, na kritičnim lokacijama podeljeni su džakovi sa peskom. Nažalost, voda je ušla u neke lokale na Korzu. Ispumpavanjem samog Korza i Banovaca i smanjenjem padavina voda se povlači, a s obzirom na dalje padavine aktivnosti će se nastaviti do stabilizacije kompletne situacije“, najavio je Ivan Janković, načelnik opštine Glina.


Noćas je oko 02.50 časova tokom intervencije povređen je član DVD Kustošija, koji je slučajno pao. Normalno komunicira i hoda, preventivno se nalazi na bolničkom nadzoru, saopšteno je iz Vatrogasne zajednice Zagreba.
 

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: