Region 0

12.08.2024.

12:05

Pomorska straža saopštila: Zvanično prekinuta potraga za Britancem

Juče oko 14h zvanično je prekinuta potraga za mladim Britancem koji je u petak pao s kruzera kod ostrva Jabuka, javlja HRT.

Izvor: Index.hr

Pomorska straža saopštila: Zvanično prekinuta potraga za Britancem
Ruth Peterkin/Shutterstock

Podeli:

Podsetimo, akcija je pokrenuta u petak u 5 sati po prijemu dojave kapetana putničkog broda koji plovi u blizini ostrva Jabuka, iz pravca Dubrovnika ka Zadru, a koordinirao ju je Nacionalni centar za koordinaciju traganja i spašavanja na moru u Rijeci.

U potragu su bili uključeni mali čamci, posade i čamci kruzera, brodovi i avioni obalske straže.

Težište potrage je bilo na širem području Viškog arhipelaga. Nacionalni koordinacioni centar za pomorsku potragu i spasavanje nastaviće da emituje poruke na obalnim radio stanicama u okviru redovnih aktivnosti potrage.

"Čovek je pao u more sa visine veće od 30 metara, možda je povređen prilikom pada," rekao je pre dva dana Radovan Linić, koordinator Nacionalnog centra za koordinaciju traganja i spasavanja na moru.

Edo Šarunić, načelnik Nacionalnog centra za koordinaciju traganja i spasavanja na moru, objasnio je da je član posade kruzera primetio mladog Britanca u moru i odmah mu bacio pojas za spasavanje.

"Međutim, nije video da li je pao, kako se to završilo. Odmah su kontaktirani splitska kapetanija, koja je nadležna za to područje, pomorska policija i obalska straža", rekao je on.


 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: