Region 0

12.08.2024.

10:50

Dve godine od zločina na Cetinju: Zastave na pola koplja

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović naložio je da se zastava na rezidenciji Predsednika na Cetinju spusti na pola koplja, povodom godišnjice tragedije na Cetinju.

Izvor: Tanjug

Dve godine od zločina na Cetinju: Zastave na pola koplja
Profimedia

Podeli:

U tragediji je život izgubilo 10 nevinih žrtava, među kojima dvoje dece, dok je šest građana ranjeno.

"Dve su godine od kada je Crna Gora zanemela od bola i neverice, nakon nezapamćenog zločina na Cetinju, u kome je život izgubilo deset i ranjeno šest osoba. Danas se sa tugom i pijetetom sećamo žrtava, među kojima je i dvoje dece, uz jednu misao - da se nikada više ništa slično ne dogodi", napisao je Milatović na platformi Iks i istakao:

"Dan žalosti u Prestonici, dan je žalosti za Crnu Goru. Zato sam naložio da se zastava na rezidenciji Predsednika na Cetinju spusti na pola koplja. Mislima smo uz porodice i prijatelje stradalih i građanke i građane Cetinja".

Zločin koji je potresao Crnu Goru i region dogodio se pre dve godine u cetinjskom naselju Medovina, kada je 34-godišnji Cetinjanin Vuk Borilović.

Borilović je ubijen nakon što je iz vatrenog oružja usmrtio deset sugrađana, među kojima je bilo dvoje dece. U znak sećanja na žrtve na Cetinju je danas proglašen Dan žalosti.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: