Region 2

05.08.2024.

20:29

Skandal u Kninu: Pripadnici HOS-a urlali "Za dom spremni" VIDEO

Šibenska policija vodi istrage o eventualnoj prekršajnoj odgovornosti bivših pripadnika IX. bataljona HOS-a na čelu sa komandantom Markom Skejom koji su nakon svečanog obeležavanja VRO Oluja u Kninu, na Trgu dr Ante Starčevića uzvikivali "Za dom spremni".

Izvor: Index.hr

Skandal u Kninu: Pripadnici HOS-a urlali "Za dom spremni" VIDEO
Profimedia

Podeli:

Prema rečima Sanje Baljkas, portparolke šibensko-kninske policije, svečano obeležavanje Oluje proteklo je mirno i nije bilo većih incidenata.

"Obeležavanje Oluje u Kninu proteklo je dostojanstveno. Proslavi je prisustvovalo oko šest hiljada ljudi. Povodom događaja na trgu, pregledavamo snimke, nakon čega ćemo saznati nešto više o tome šta se tačno dogodilo", rekla je Hina Baljkas. 

Novinarka RTL-a Katarina Brečić objavila je snimak na kojem se preko razglasa u jednom kninskom kafiću čuje ustaška pjesma. To je jedna od verzija pesme "Evo zore, evo dana“.

Tokom izvedbe prošlo je nekoliko policijskih patrola, piše Brečić.

"O ustaše braćo mila, duboka je voda Drine. Pregazićemo Drinu, a Srbiju zapaliti", čuje se na snimku.

Pozdrav "Za dom spremni" prvi su upotrebili ustaše 1930-ih i bio je službeni pozdrav u ustaškoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Godine 1991. Hrvatske obrambene snage (HOS) su ga usvojile kao svoj slogan.
 


 

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: